Стана ясно какво са поискали в разговора с министър-председателя тримата представители на

...
Стана ясно какво са поискали в разговора с министър-председателя тримата представители на
Коментари Харесай

Цончо Ганев след разговора с премиера: Поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, но ни беше отказано

Стана ясно какво са поискали в диалога с министър-председателя тримата представители на " Възраждане ".

Премиерът Кирил Петков разговаря с представители на партия " Възраждане ". Сред тях са заместник-председателите на партията - Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доцент Атанас Мангъров, в качеството му на здравен специалист на групировката.

" Срещата при премиера Кирил Петков премина градивно. Стигнахме до някои решения. Основното е, че поискахме мигновено отпадане на зелените документи, което друг стадий беше отказано ", съобщи Цончо Ганев пред публицисти.

От " Възраждане " оповестиха, че ще бъде образувана работна група с учени, които пазят тезата, че ограниченията би трябвало да продължат, както и учени като доцент Атанас Мангъров, които са на противоположната позиция. В нея ще има и представители на „ Възраждане “, един от които е Деян Николов, който е статистик и ще може да се обработват данни, които ще се дават на Министерство на здравеопазването във връзка с заболеваемостта и смъртността, стана ясно от думите на Цончо Ганев.

Работната група ще бъде образувана под егидата на премиера и до сряда ще бъдат конкретизирани хората, които ще се включат в нея. Тя ще работи най-малко две седмици, след което ще бъде изработен отчет до какви заключения са стигнали.

От " Възраждане " са поискали още да бъде анулирано безумието децата ни в учебно заведение да се тестват. " Стотици, да не кажа хиляди деца, да не посещават учебно заведение сега, тъй като не са допускани заради това, че отхвърлят да се тестват или да носят маски “, счита Ганев. От „ Възраждане “ да поискали това да се случи незабавно, само че министър председателят е отказал.

Срещата стана допустима след негативен PCR тест на Кирил Петков. До през днешния ден той беше в изолираност поради позитивен резултат за ковид на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се Консултативен съвет за национална сигурност при президента, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР